Kaupunki täynnä putiikkeja ja brunsseja

Hei!

Kaupunkiloma Amsterdamiin ylitti odotukset. Reilu kahden tunnin lentomatkan päässä kotimaastamme sijaitseva kaupunki, on monella tapaa näkemisen arvoinen. Tässä mun top 5 vinkit Dameihin!

-Erinomaiset shoppailumahdollisuudet- Kaupunki täyttyy paikallisista putiikeista aina Louis Vuittonin kaltaisiin merkkiliikkeisiin asti. Ydinkeskusta on täynnä kivijalkamyymälöitä, joista tehdä löytöjä. Hintataso on samankaltainen kuin Suomessa. 




-All day brunssit - Dami on varsinainen brunssien valtakunta. Paikalliseen tyyliin kuuluvat boozy brunssit pitävät sisällään coctaileja, eggs benedictejä, erilaisia smoothieita, sandwichejä ja vohveleita. Kaltaiselleni tyypille, joka vois syödä aamupalaa viisi kertaa päivässä tämä sopii paremmin kuin hyvin. Hintataso vastaa tässäkin kotimaatamme. 









- kulttuurielämykset - valtavat Albert Cayup markkinat, museot sekä punaisten lyhtyjen alue ovat mieleenpainuvia kokemuksia. Punaisten lyhtyjen alue ja kaupungin prostituutiokulttuuri sekä kannabiksen yleisyys herättävät todellakin ajatuksia ja kiteyttävät kulttuurieroja. (Nämä ajatukset ansaitsevat oman kokonaisen postauksensa piakkoin.)

 
- Kuvankauniit kanaalit - Kaupunki täyttyy kanaaleista, joiden varrella on mahdollisuus osallistua erilaisille veneajeluille. Juurikin nämä kanaalit tekivät mielestäni kaupungista ainutlaatuisen ihmeellisen.
 
- Yöelämä - Amsterdamin yöelämä on vilkas ja illallisravintolatkin täyttyvät musiikista ja voimakkaasta puheensorinasta. Tunnelma on mukaansatempaava. Kadut täyttyvät valoista ja kanaalien varrella on mahdollista osallistua ajelulle myös illan hämärtyessä. Pubien ja ravintoloiden palvelu on viimeisteltyä ja ystävällistä - juomat tarjoillaan lähes aina asiakkaalle pöytään sen sijaan, että niitä tarvitsisi odottaa tiskillä.

 

Amsterdam ansaitsee multa täydet viisi tähteä! Seuraavaksi palaan blogin äärelle aavistuksen verran syvällisempien mietteiden parissa. Viime viikolla sain myös iloisia uutisia blogini tulevaisuutta koskien - tästä lisää piakkoin!
 
Ihanaa pakkasviikon jatkoa kaikille! -V

Kommentit

Suositut tekstit