Kiireestä kevyempään mieleen

Perjantai 18.1.2019


Arki on tällä hetkellä hektistä eikä aikaa pysähtymiselle juurikaan ole. Sitten kun olisikin aikaa pysähtyä, ei sitä osaakaan enää tehdä niin. Huomaan kylläkin usein pysähtyväni miettimään, että tätäkö se ihana-kamala aikuisuus sitten on - sitä että on koko ajan kiire. Kiire käydä töissä, kiire hoitaa opintoja, kiire käydä kaupassa, jumpassa, humpassa ja zumbassa, kiire maksaa laskuja, kiire pestä pyykkiä ja pitää huusholli kondiksessa. Kiire suorittaa, olla paras mahdollinen versio itsestään. Kiire elää.

Useasti törmää ajattelumalliin, jonka mukaan kiire muodostuu omissa ajatuksissamme. Päivä päivältä uskon tähän enemmän. Toki meillä kaikilla on velvollisuutemme, jotka sitovat meitä ja muodostavat aikatauluja elämäämme. Mutta entä se ääni, joka pakottaa meidät hoitamaan kaiken ja vähän enemmänkin. Se ääni joka sanoo "sun on pakko tehdä tänään sitä ja tätä, sun on pakko keretä ennen töitä, niiden välissä ja niiden jälkeen sinne ja tänne. Sun on pakko". Entäpä jos ei olekaan? Entä jos päätätkin sen sijaan olla itsellesi armollinen. Väheneekö kiireesi? Huomaatko, että sulla ehkä onkin lupa joskus pysähtyä ja vaan olla?

Nyt on taas se hetki, kun mä päätän, että mulla ei oo kiire mihinkään. Istun koneessa ja katson ikkunasta kaukaisuuteen.
Lentokone kiihdyttää kiitoradalla, kunnes sen jalat irtoavat maan pinnasta ja nokka kääntyy kohti taivasta. Istun ja mietin. Olo on kevyt. Tunnen pysähtyneeni pitkästä aikaa. Just nyt mun ei oo pakko yhtään mitään, just nyt mä vaan oon.

Tällä kertaa suuntana on kaupunkiloma Amsterdamiin.  Matkasuunnitelma on tehty, mutta tavoitteena on kuitenkin mennä täysin fiilispohjalla, ilman turhia aikatauluja. Muutamaan päivään mulla ei oo kiire mihinkään (paitsi ehkä nappaamaan vikat suklaamuffinssit brunssibuffetista :D). Arkiset velvollisuudet saa pysytellä visusti Suomessa - kyllä ne siellä varmasti tallessa pysyy, vaikka niitä ei kokoaika muistelisikaan.
Kuvia tuun kyllä varmasti räpsimääm paljon eli pian palataankin reissupostauksen merkeissä! 
Ja hei, olkoon vuosi 2019 kiireettömämpi meille kaikille ❣️


-V

Kommentit

Suositut tekstit