Kulissielämä


Heips! 

Tänään luvassa taas mielipidepostausta yhdestä aika ajankohtaisesta ilmiöstä nimittäin somen vääristämästä kulissielämästä. 

Elämme sosiaalisen median ja vaikuttajamarkkinoinnin kulta-aikaa. Some täyttyy vaikuttajista ja kanavat yhteistyöpostauksista. Homma on niin kauan ok, kun yhteistöiden taustalla säilyy rehellisyys. Myös sisällöntuotanto on niin kauan ok, kun se ei ala saastuttamaan ihmismieliä.



Sosiaalisen median kuplassa ihminen elää elämäänsä filtteröityjen kulissiraamien lävitse. Virtuaalimaailma täyttää elämän.Puhelin liimautuu käteen. Arjen valinnat muovautuvat omaa instagram feediä miellyttäviksi.

"Tänään pukeudun keltaiseen puseroon, vaikka se kutittaa ja haluaisin pukea harmaan luottokollarini, mutta onhan Instagramissani nyt keltainen teema. Tänään herään kukonlaulun aikaan asettelemaan granolahiutaleet smoothielasini koristeeksi, vaikka olen todella väsynyt ja tahtoisin vain nukkua. Tänään tilaan ravintolassa raikkaan salaatin, koska se näyttää kuvassa kauniimmalta kuin esimerkiksi rasvainen pitsa. Tänään teen lenkin sieltä, missä on kauniit maisemat, jotta saan someeni uutta materiaalia. Tänään menen ystäväni kanssa kahville, sillä mikäs sen parempaa instagram taidetta kun erikoiskahvin maitovaahtokuorrute kupin pinnassa. Tänään hymyilen valkaistut hampaat loistaen puhelimeni kameralle ja lisään selfieeni hashtagit "happiness" ja "lovemylife" vaikka oikeasti olo on ahdistunut ja surullinen ja tuntuu kuin elämä kolhisi jälleen pahemman kerran.

Nykyisin olen sisällön vastaanottajana toimimisen ohella myös itse aktiivinen sisällöntuottaja.Yllä mainitut esimerkit havainnollistavatkin hyvin tilaa, jossa some alkaa ohjailemaan juuri sisällöntuottajan elämää ja valintoja. Tunnistan itsessäni valitettavasti jo nyt vastaavanlaista ajattelua. Somekupla imaisee ihmisen pelottavankin helposti sisäänsä ja onkin hyvä välillä muistutella itselleen, mikä oikeasti on elämässä tärkeintä.

Jokaisen meistä oisi hyvä pysähtyä miettimään sitä, kuinka paljon elämää tuleekaan nykyään tuijotettua ruudun läpi. Tänään just siä ja miä, voitais keskittyä itseemme ja läheisiimme, tässä ja nyt, aidosti läsnä. Unohda hetkeksi puhelin ja lue vaikka kirjaa. Tapaa sun ystäviä ja perhettä kasvokkain ja nauti täysillä siitä ajasta, jos sulla on siihen mahdollisuus. Facebook, instagram ja muut somekanavat, joita oot tottunut selaamaan, pysyvät varmasti hyvässä tallessa, vaikka et olisi koko ajan niiden äärellä.

Mun somevapaa pitää sisällään tänään kirjan lukua, ihon hemmottelua ja kiinteytys sekä kehonhuoltotunnin pitoa seuramme ihanille jumppareille.
Ihanaa sunnuntaita!
-V

Kommentit

Suositut tekstit