Sinä riität osa 2

Heips ja superia viikkoa! 
Ulkona paistaa aurinko ja on melkein 15 astetta lämmintä. Tuoksuu kesä!

Tässäpä tulisi "sinä riität" osa kaksi. Kolmannessa osassa luvassa videota! 

Mun Top Ten - vinkit itsekriittisyyden taltuttamiseen. 
[Kaupallisessa yhteistyössä urheiluvaatesivusto ICANIWILL

1. Irrota itsesi muotista
Huomaatko usein soimaavasi itseäsi, jos et ole saanut tiettyyn kellon aikaan mennessä tehtyä kaikkea sitä, mitä olit suunnitellut. Aamuina, jolloin pusken itseni sängystä ylös tunteja aiemmin keretäkseni kuntosalille, tekemään ylimääräisen koulutehtävän tai siivoamaan kotona, koen olevani tehokas ja onnistunut. Sitten on ne aamut, kun herätyskellon ääni pureutuu syvälle aivolohkoon ja nouseminen tuntuu ylitsepääsemättömältä. Tällaisena aamuna päädyt ehkä torkuttamaan ja aamun suunnitelmat menevät uusiksi. Koet olevasi täysluuseri ja epäonnistuja, vaikka ehditkin ajoissa kouluun ja saat päivän tehtävät suoritettua. Salillekin ehdit vielä illalla. Miksi ihmeessä siis soimasit itsesi aamulla syvimpään maanrakoon?

Opetus: Sinun ei tarvitse toteuttaa elämääsi joka päivä täydellisesti suorittaen. Asettamasi muotit voivat toimia arjen aikataulujen hahmottajina, mutta niiden uusiksi muovaaminen ei tee sinusta huonompaa ihmistä.
 

2. Minä
Tie itsensä hyväksymiseen voi vaatia hetkittäisiä uhrauksia elämässä. Oletko ehkä keskittynyt viime aikoina kaikkiin muihin kuin itseesi? Oletko ehkä kiireen keskellä laiminlyönyt itsestäsi huolehtimisen? Kiireessä usein laiminlyömme terveelliset elämäntavat - syömme huonosti, nukumme huonosti, emme jaksa kiinnittää huomiota ulkonäköömme. Itsekriittisyys usein ruokkii näin itseään - väsyneenä mieli on helpommin muutenkin maassa. Peilistä vastaan katsovat väsyneen näköiset kasvot voivat herättää epämiellyttäviä ajatuksia itsestään tyylillä "taas nämä kauheat silmäpussit".

Opetus: keskity sinuun! Kyllä, sinuun itseesi. Huolehdi elämäntavoistasi. Kun voit hyvin fyysisesti, voit usein myös psyykkisesti paremmin. Aseta asioita tärkeysjärjestykseen uudella tavalla - niin että sinä olet arvojärjestyksessä korkealla.Keskity kokonaisuuteen - sinä olet kaunis monilla eri tavoilla. Älä siis tuijota pelkästään ulkokuorta, vaan kurkkaa syvemmälle.


3. Punatut huulet ja uudet kuteet
Itse olen aina rakastanut kaikkea esteettistä. Tunnustan myös olevani hieman materialisti. Itselläni tämä seuraava vinkki siis toimii erinomaisesti. Uusi ihana huulipuna tai hyvin istuvat uudet farkut boostaavat fiilistä kummasti. Kun itsetunto on maassa voi pieni shoppailureissu tehdä sille terää.
PS. Mun koodilla VIVEKAE15 saat 15 % alen kivoista treenikuteista täältä



Opetus: Hanki itsellesi jotakin pientä uutta Kevätvaatetta tai esimerkiksi jokin itselle mieluisa meikkituote. Sinun ei tarvitse laittaaa rahojasi likoon, sillä pienikin piristys silloin tällöin riittää. Suosi kirppiksiä - ilmastomme kiittää kierrätyksestä ja lompakko pysyy helpommin pulleana. Itse tein viimeisimmän löytöni juurikin kirppikseltä ja tuosta viiden euron jakusta onkin tullut ihan lemppari.

4. Makeover time
Tästä vinkistä voimaannuin itse viime kesänä uskomattoman paljon. Ikiblondista tuli yhtäkkiä brunette ja tuntui kun vanhan hiustyylin mukana olisin jättänyt taakseni jotakin suurempaa. Samalla tuntui, kuin uusi hiusväri olisi tuonut mukanaan uudenlaista itsevarmuutta. Uusi hiustyyli piristi fiilistä älyttömästi ja pitkästä aikaa tykkäsin taas peilikuvastani. Muistan miettineeni, että miksi ihmeessä minulla kesti niin kauan uskaltautua pois mukavuusalueeltani.

Opetus: Freesaa Hiustyylisi! Oma makeoverini oli melkoisen radikaali, enkä totisesti tarkoita, että vastaavanlainen totaalimuutos on ainoa vaihtoehto. Miten olisi vaikka vähän piristäviä raitoja tai hieman erilainen hiusmalli? Pienilläkin muutoksilla voi saada uudenlaista ilmettä.

5. Työstä ajatusta
Uudenlainen ajattelumaailma vaatii älyttömästi työstämistä. Älä lannistu vaan ole sitkeä. Tee ajatustyötä itsesi hyväksymisen kanssa esimerkiksi erilaisten harjoitusten avulla. Netti on näitä harjoituksia pullollaan - itse en ole ryhtynyt listaamaan asioita paperille, mutta erilaisia mielikuvaharjoituksia olen tehnyt. Olen myös käsitellyt paljon tunteitani musiikin ja tanssin avulla.

Opetus : tiesitkö, että itsensä hyväksyminen ehdoitta, edellyttää itsensä läpikotaista tuntemista. Tunnista ja hyväksy heikkoutesi ja opi kääntämään ne voimavaroiksi. Ole ylpeä vahvuuksistasi ja pyri niiden voimalla kehittämään itseäsi lisää. Tee testejä siitä, millainen olet (netistä löytyy myös näitä). Itse olen tehnyt mielenkiintoisia testejä esimerkiksi siitä millainen olen oppijana, mitkä on vahvimmat luonteenpiirteeni, millaiseen ammattiin sopisin parhaiten jne. Testit voivat antaa mielenkiintoisia, uusia näkökulmia ja opettaa uutta.

6. Kehu ja kiitä itseäsi
Alkuun kehuminen voi tuntua jopa hullulta, mutta kun tämän ottaa tavaksi ei se ole lainkaan vaikeaa.
"Onnistuinpa tänään hyvin työssäni"
"Olimpa ahkera tänään"
"Olipa hyvä, että annoin itseni levätä"
"Näyttääpä uusi puseroni kivalta ylläni"

Opetus : Samalla kun kehut ja kiität muita, pysähdy myös riittävän usein tekemään samoin itsellesi.

7. Ole rohkea
Pelkäsin ennen epäonnistumista kuollakseni. Epäonnistumisen pelko oli jopa niin voimakasta, että se alkoi syödä tilaa elämästä nauttimiselta. En uskaltanut osallistua tehtäviin tai tarttua tilaisuuksiin, joissa pelkäsin mokaavani. Näissä samaisissa tilaisuuksissa olisin kuitenkin myös voinut onnistua ja tuntea mielettömiä onnistumisen ja hyvän olon fiiliksiä. 

Opetus: osallistu rohkeasti myös sellaiseen, jossa onnistuminen ei ole varmaa. Armollisuus itseä kohtaan merkitsee myös sitä, että osaat käsitellä ja hyväksyä omat epäonnistumiset. Kun kokeilet rohkeasti uutta huomaat kerryttäväsi myös onnistumisia. Nämä voimaannuttavat ja lisäävät arvostusta itseä kohtaan. Ajatustapana "I can, I Will" kantaa pitkälle. 




8. Luota vertaistukeen
Vertaistuella on mieletön voima! Keskustele sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat käyneet läpi kenties samanlaisia ongelmia. Kerro avoimesti omista tunteistasi. Ajatuksien jakaminen muiden kanssa auttaa käsittelemään niitä myös itse. 

Opetus: ympäröi itsesi voimaannuttavilla ihmisillä. Jaa omia kokemuksia ja opi muiden kokemuksista.

9. Lopeta vertailu
Syyllistytkö usein vertailemaan itseäsi muihin? Instagramissa kuvankauniit naiset poseeraavat pienissä kuteissa, lihakset suorastaan loistaen. Kuntosalilla huomaat keskittyväsi oman suorituksen sijaan siihen, että jaksaapa vieressä punnertava nainen tehdä paljon toistoja. Illanistujaisissa ehkä ajattelet kaikkien ystäviesi näyttävän tänään niin hyvältä, mutta oma look on taas ihan epäonnistunut.

Opetus: Miksi vertailisit itseäsi muihin jatkuvasti, sillä sinähän olet SINÄ. Ainutlaatuinen, upea yksilö, jonka ei tarvitse olla kuin muut. Jos sosiaalisen median luoma paine saastuttaa mieltäsi, vähennä suosiolla näiden paineita aiheuttavien tilien seuraamista. Itse huomasin olevani todella tyytymätön omaan kehooni silloin, kun päivittäin selasin minuuttitolkulla erilaisten fitnessmallien ja urheilijoiden kuvia somessa ja vertasin omaa peilikuvaani näihin.

10. Keskity elämään ja nauti
Jokainen sekunti, kun murehdit asioita, on pois elämältäsi. Menetettyä aikaa ei saa takaisin. Älä tuhlaa siis päiviäsi siihen, että elät elämääsi syyttäen ja arvostellen itseäsi. Anna tilaa positiivisille ajatuksille. Nauti kehostasi, nauti mielestäsi.

Opetus: Elämme täällä vain kerran - yksi kerta riittää, kun nautit siitä täysillä. Kokonaisvaltaisesti. Tässä ja nyt. 

Miten sä olet oppinut arvostamaan itseäsi?

-V

Kommentit

Suositut tekstit