Katoaako pelot pakenemalla?




Vielä kuukausi sitten tulevaan kesään liittyi pelkkiä iloisia ajatuksia. 
Tänään käänsin kelloni kesäaikaan. Nyt mielessä pyörii vain kysymys - Pitääkö pelätä? 

Pelottaahan se. Niin siis korona. Pohdin pitkään kirjoitanko aiheesta. Olisi toisaalta raikasta poiketa mediavirrasta ja kirjoittaa jostakin ihan muusta. Mutta mistä, kun koko oma ja kaikkien muidenkin elämä on jäänyt tämän synkän, arvaamattoman pilven varjoon. Voisin toki muistella menneitä, sillä tulevaa ei nyt uskalla suunnitella. Mutta sekin tuntuu kornilta ja saa vähintään oman mielen haikeaksi.

Mikä pelottaa eniten? Traagiset uutiset kuolemista ja uutiset yleisesti ottaenkin. En pelkää itse koronan saamista, sillä ajattelen, että jos se varotoimistani huolimatta pääsee iskemään minuun, näin on tarkoitettu. Pelkään sen iskemistä läheisiini tai tilannetta, jossa olisin itse tietämättäni välittänyt virusta muihin. Pelkään yhteiskuntamme puolesta.


Nämä taulut meidän porukoiden seinällä kuvastaa mun mielestä jotenkin tosi kauniisti rauhaa ja toivoa tulevasta.

Nyt kolme vuotta liiketoimintaa opiskelleena ajattelen asioita eri tavalla. Ehkä tämä on se kuuluisa ja kliseinen "tieto lisää tuskaa" lainaus. Murehdin tilannetta yrittäjien puolesta ja pohdin, miten tämä kaikki vaikuttaa kansantalouteemme. Entä miten tämä vaikuttaa ihmisten taloudelliseen, sosiaaliseen ja psyykkiseen hyvinvointiin vielä viruksen taltuttuakin. Lisääntyvätkö esimerkiksi mielenterveysongelmat tämän poikkeuksellisen ajan johdosta?

Sen sijaan, että haluaisin nyt kuitenkaan jatkaa medialietsomista omalta osaltani, haluan haastaa sut tekemään näitä seuraavia:

  1. Ota puhelin käteen ja soita sun läheisille. Tai miten olisi esimerkiksi jokin kiva ryhmäviesti. Itse laitoin tällaisen lapsenlapset Whatsapp-ryhmäämme kuluneella viikolla. Videopuheluita on tullut soiteltua frendien kanssa yksi jos toinenkin.
  2. Ulkoile - ulkona paistaa aurinko ja kevättä alkaa olla totisesti rinnassa. Itse olen ulkoillut ihan joka päivä ja nauttinut luonnosta esimerkiksi purtsilla.
  3. Siivoile himassa - ei tässä nyt ihan konmaritukseen oo itse innostunut lähtemään, mutta oon kyllä laitellut himassa paikkoja kuntoon. Nyt kun kotona viettää aikaa, on enemmän kuin jees, että siellä on siistiä ja kiva olla. Tää on parasta podi tai äänikirja kuulokkeissa. 
  4. Lue - niin siis jotakin muutakin kun Facebook uutisvirtaa. 
  5. Tee kotitreenejä - seuraavassa postauksessa luvassa itseasiassa meikäläisen vinkit tähän. 
  6. Kehitä itseäsi - tämä voi olla kaikkea esimerkiksi uuden tempun tai voimisteluliikkeen treenaamisesta vaikkapa uuden kielen opetteluun. Itse oon niiden avointen yliopiston opintojeni ohella treenaillut paria uutta liikettä, lukenut paljon artikkeleja enkuksi ja tehnyt itselleni myös enkunkielisen CV:n. 
Mutta sen sijaan, että ottaisimme kuitenkaan painetta siitä, että nyt on pakko tehdä paljon ja olla äärimmäisen tehokas, haluan jakaa kanssanne tämän ihanan lainauksen

Ei ole tärkeää tehdä paljon
vaan tehdä koko sydämestään
 se minkä tekee. 
- Äiti Teresa -

-V 

Kommentit

Suositut tekstit